Descriere
Ceai alb rar și impecabil, cules manual din copaci bătrâni situați într-o zonă protejată din Yunnan (Pu`erh, fost Simao), din sudul Chinei. O infuzie cafenie, fină și mătăsoasă, dulceagă și fructată, cu note persistente de fructe albe.
Acest ceai rar este format din mugurele și următoarele două frunze recoltate din copaci sălbatici de peste 300 de ani, ce cresc pe pante abrupte, la altitudini de 800-900 m, în primăvară (martie-aprilie). Este un ceai alb distinct, aparținând soiului Chang Ye Bai Hao, aromat și proaspăt, cu un conținut ridicat de antioxidanți.
Ingrediente: ceai alb
Experiența
Infuzie: limpede, fină și ușoară, cu o dulceață distinctă, note de piersici și de caise, cu un accent ușor prăjit și cu un finish persistent
Culoare: cafeniu aurie
Frunză: muguri arginii și primele două frunze, argintii spre vârf, cafenii spre bază
Conținut de cofeină: ★☆☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază /seară
Asocierea cu mâncarea: Este de preferat ca ceaiurile albe să se servească fără a fi acompaniate de preparate culinare, pentru a ca aroma lor delicată să nu fie dominată de alte gusturi mai puternice. Însă, dacă totuși se dorește asocierea cu mâncarea, acest ceai se poate servi alături de preparate lejere, cu o culoare deschisă, cu brânzeturi ușoare, pește slab, orez basmati, sau salate ușoare, cu aciditate scăzută, cu gust delicat sau cu fructe proaspete.
Infuzare
Gramaj: 2 lingurițe cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 80°C
Proveniență: Provincia Yunnan, China
* Certificat organic, DE-ÖKO-003