Descriere
Ceai verde sălbatic de elevație, de origine și de specialitate, din Bản Liền, provincia Lào Cai, Vietnam. O infuzie galbenă, însorită, cu gust multi-fațetat, dulce, fin amăruie, fructată și ușor astringentă.
Un ceai inedit, cultivat la 800-1500 metri deasupra nivelului mării, recoltat manual din copaci cu o vechime de peste 100 de ani, la începutul primăverii, în lunile martie-aprilie. Există copaci ce ajung și la o durată de viață de 800 de ani, însă puțini au șansa să îi vadă, deorece ei sunt localizați lângă sate mici, izolate. Shan Tuyet (Munte Înzăpezit) are un caracter fin, floral și vegetal. Frunzele au culoarea gri-verzui, cu muguri argintii. Mirosul dezvăluie o aromă minerală și de fructe fierte. Gustul este delicat, fin, mineral, ușor amar, cu o savoare de nuci prăjite și un final uimitor, cu note de afine.
Spre deosebire de alte ceaiuri produse din soiul Camellia Sinensis varietatea Sinensis sau Assamica, acest ceai este produs în mod autentic din soiul Camellia Sinensis varietatea Pubilimba.
Ingrediente: ceai verde*
Experiența
Infuzie: complexă, ușor astringentă, fină, minerală, cu gust dulce-fructat de nuci, cu final de compot de fructe și note de afine, și post gust floral
Culoare: galben închis
Frunză: aspră, gri-verde, curbată, cu muguri argintii
Conținut de teină: ★★☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază.
Asocierea cu mâncarea: Se asociază bine cu brânză gouda, cu sushi și cu mâncăruri pe bază de orez, cu somon, cu compoturi de fructe și gem de afine.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 80°C
* Certificat organic, DE-ÖKO-003
Proveniență: Bản Liền, provincia Lào Cai, Vietnam