Descriere
Ceai oolong de origine și de specialitate, din provincia Fujian, China, cu certificare organică. O infuzie cremoasă delicată, cu gust dulceag și aromă florală intensă, cu o culoare aurie, pală. Un ceai legendar, produs printr-un proces special.
Frunzele de ceai Tie Kuan Yin (sau ”Iron Goddess of Mercy”, cunoscută ca fiind zeița Guanyin) sunt mediu oxidate (40%), apoi sunt rulate strâns în perle dense. Potrivit legendei, un fermier a primit planta de ceai de la zeița Guanyin drept recompensă pentru munca voluntară de mentenanță de la templul acesteia. Este un ceai fin, care pe măsură ce este reinfuzat își amplifică gustul și aroma florală. Este recunoscut pentru proprietățile sale curative și pentru conținutul ridicat de aminoacizi, de vitamine și antioxidanți, având efecte benefice în curele de slăbire. Ceaiul oolong sau wulong este un ceai parțial oxidat, cu o savoare complexă, foarte aromatic, fiind răspândit în rândul băutorilor de cafea de specialitate.
Ingrediente: ceai oolong* mediu oxidat, din provincia Fujian, China.
Experiența
Infuzie: cu gust dulce și putin untos, cu note de nucă, cu aromă florală intensă, ce trimite la orhidee.
Culoare: galben auriu pal
Frunze: verzi, fin rulate în biluțe
Conținut de cofeină: ★★★☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază.
Asocierea cu mâncarea: Oolongul mediu sau mai slab oxidat se potrivește cu creveți, cu homari, cu deserturi pe bază de măr, banane sau căpșuni, cu compoturi de fructe, cu crema de zahăr ars, dar și cu gustări sau biscuiți sărați. Adesea este utilizat în clătirea cerului palatin, între mese sau între gustări.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Provincia Fujian, China
*Certificare organică: DE-ÖKO-006