Premium Matcha – Daily Pleasure Organic* 40g

14000 lei

Ceai matcha japonez de specialitate, certificat organic, pentru consumul zilnic.

Cod Produs: 286 Categorii: , Etichete: , Cod Produs2320

Descriere

Ceai matcha japonez de specialitate, certificat organic. O pulbere fină, verde intens. O infuzie dulceagă cu caracter mătăsos și note vegetale.

Ceai japonez matcha premium din Prefectura Aichi, destinat delectării și consumului de zi cu zi.  Cele mai bune frunze de ceai Tencha, culese manual, sunt măcinate într-o pudră fină, în mori cu plăci de granit.

Proprietățile ceaiului matcha se datorează acoperirii plantelor de ceai cu o pânză specială, cu o lună înainte de recoltare, pentru a le feri de contactul direct cu razele soarelui. Astfel, se stimulează producerea de L-Theanină și de clorofilă, ce se identifică prin culoarea verde intens a pudrei. Ceaiul matcha este folosit în ritualul ”chanoyu”, ceremonia japoneză, dar consumul său a devenit un obicei larg răspândit în întreaga lume, datorită proprietăților sale excepționale. Cu o concentrație atât de mare de antioxidanți (cu mult mai mare decât în goji, cacao, spanac sau broccoli), echivalentă cu cea din până la zece căni de ceai verde obișnuit, ceaiul matcha este considerat a fi un super aliment. Puternic energizant și tonic, ceaiul matcha este o doză de vitalitate, fiind și o alternativă sănătoasă pentru cafea. Varianta de ceai matcha ”culinary” sau ”cuisine” este folosită tot mai des în preparate alimentare.

Atunci când alegeți un ceai matcha pe care intenționați să îl achiziționați verificați proveniența (Japonia), culoarea (verde electric, nu pământie), finețea (pudra mai grujoasă are o calitate mai joasă), gustul (dulceag, nicidecum amărui) și nu în ultimul rând prețul (direct proporțional cu calitatea). Pe piață circulă și variante inferioare, ce nu au aceleași proprietăți.

Pentru cele mai bune rezultate, preparați matcha cu un pămătuf (matcha wisk) într-un bol ceramic.

Produs certificat organic*.

Ingrediente: ceai matcha*

Experiența

Infuzie: dulce, fină și aromată, cu gust umami catifelat, note vegetale și retro gust dulceag.

Culoare: verde deschis, intens

Frunză: pudră foarte fină, cu o culoare verde electric, obținută prin măcinarea între plăci de granit a celor mai bune frunze de ceai Tencha.

Conținut de cofeină: ★★★★★

Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază

Asocierea cu mâncarea: Având un gust vegetal, se potrivește bine cu fructele de mare, cu mâncarea asiatică, cu sparanghel, cu risotto, cu ciuperci, cu mâncăruri sau deserturi cu gust de migdale, cu ciocolată neagră, cu ganache sau cu negrese (brownies).

Infuzare

Gramaj: între jumătate de linguriță și o linguriță la un bol – în funcție de consistența dorită

Timp de infuzare: 1-2 minute

Metodă de preparare: se amestecă pudra cu apa fierbinte și se ”bate” amestecul cu un pămătuf pentru matcha (matcha wisk) într-un bol ceramic, până se obține o spumă fină. Pentru matcha latte: se toarna aprox 20 de ml de apă fierbinte și se ”bate” cu un pămătuf amestecul până se obține o spumă fină, apoi se toarnă crema de lapte caldă.

Temperatura de infuzare: 80°C

 

 

 

 

Proveniență: Prefectura Aichi, Japonia.

* Certificat organic, DE-ÖKO-001

Informații suplimentare

Greutate50 g