Descriere
Recipient artizanal din ceramică, pentru prepararea și servirea ceaiului matcha, cu aspect exterior glazurat.
Acest recipient este manufacturat după tehnica mino-yaki, răspândită în mai multe orașe din prefectura Gifu. Originea recipientului este în orașul Toki, ce adăpostește aproximativ 400 de ateliere cu cuptoare, recunoscute pentru ceramica mino.
Cu o istorie de peste 1300 de ani, tehnica mino-yaki deține peste 15 stiluri de manufactură, patentate ca tehnici tradiționale. Bolul este produs după tehnica Oribe, ce datează din secolul al XVI-lea, și care a preluat numele de la Furuta Oribe, un discipol al maestrului Sen Rikyū, sub a cărui îndrumare au fost produse primele obiecte ceramice. Tehnicii oribe îi sunt caracteristice glazurarea aplicată printr-o tehnică liberă și asimetria.
Dimensiuni: 0.40 L, Ø 125 mm, h=72 mm
Specificații material: Includem în categoria accesoriilor din ceramică vasele din lut și din gresie. În comparație cu porțelanul, ceramica are o textură mai puțin fină și este produsă la o temperatură mai joasă. Deși ceramica este mai sensibilă la impact decât porțelanul, aceasta poate să mențină căldura ceaiului pentru mai mult timp.
Se curăță cu apă fierbinte (sau chiar cu ceai) și se șterge cu o lavetă curată. Nu se recomandă spălarea în mașina de spălat vase.