Descriere
Ceai alb mistic exclusivist, de origine și de specialitate, cu disponibilitate limitată. O infuzie clară și luminoasă, delicios de fină, cu aromă florală și cu gust delicat dulce, de sirop de arțar și de fructe albe.
Un ceai rar, de elevație, cu un gust deosebit, ce este cultivat în Nepal, în Valea Ilam, într-un tărâm enigmatic: Shangri-La. Acest ceai crește la o altitudine de 1500 de m deasupra nivelului mării, într-o mică fabrică rurală de ceai, administrată de câțiva fermieri înzestrați cu o puternică măiestrie, grijă și atenție. Pentru acest ceai de specialitate se culeg manual în second flush doar cele mai fine frunze și boboci, ce urmează să fie prelucrate tot manual. Astfel, puful alb al frunzelor și al mugurilor rămâne intact și producția anuală este limitată.
Ingrediente: ceai alb
Experiența
Infuzie: elegantă și savuroasă cu tonuri florale de mijloc și dulci, subtile la final, de sirop de arțar. Post gust aromat de fructe de vară (piersici, caise).
Culoare: galben deschis
Frunză: verzuliu-albicioasă, cu mulți muguri argintii pufoși.
Conținut de cofeină: ★☆☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază / seară
Asocierea cu mâncarea: Este de preferat ca ceaiurile albe să se servească fără a fi acompaniate de preparate culinare, pentru ca aroma lor delicată să nu fie dominată de alte gusturi mai puternice. Însă, dacă totuși se dorește asocierea cu mâncarea, acest ceai se poate servi alături de preparate lejere, cu o culoare deschisă, cu brânzeturi ușoare, așa cum este brânza ricotta, sau cu deserturi și prăjituri cu gust delicat. Se potrivește cu fructe proaspete sau cu cărnurile albe, gătite cu condimente răcoritoare.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 70°C
Proveniență: Valea Ilam, Nepal
Certificare Organică: DE-ÖKO-006