Descriere
Ceai negru special, de origine și de elevație, din Nepaltar, Valea Ilam, Nepal. O infuzie arămie proaspătă și tonică, cu gust floral, ușor astringent, cu o dulceață fină și cu note fructate de afine, de nuci și de struguri verzi.
Ceai extra fin, cultivat la o altitudine de 1450-1750 m, într-un tărâm mistic din munții Himalaya: Shangri-La. Spre deosebire de ceaiul Shangri-La alb, acest sortiment este recoltat în first flush, la prima înmugurire a plantei, în primăvară: martie-aprilie.
Frunzele sale sunt fragede, pline de antioxidanți, cu un aport de muguri aurii și de particule verzi, neoxidate. Notele vii florale, cele de lemn ud tânăr, sunt completate de gustul fructat, muscatel, de struguri verzi, asemănător unui ceai Darjeeling recoltat tot în first flush.
Fabrica în care este prelucrat ceaiul funcționează din anul 1999 după modelul unei cooperative ce preia ceaiul de la peste 400 de fermieri pe care îi sprijină în mod constant și sustenabil. Caracterul floral al ceaiurilor produse de către micro fermele din această zonă este influențat de aerul proaspăt, clima și vegetația muntelui Himalaya.
Ingrediente: ceai negru
Experiența
Infuzie: proaspătă, cu note complementare fine dulci, florale și caracter fructat de nuci și struguri verzi, cu identitate de muscatel, cu o dulceață fină.
Culoare: roșcat-arămiu
Frunze: medii, negre și arămii, cu particule verzi
Conținut de cafeină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază.
Asocierea cu mâncarea: Spre deosebire de alte ceaiuri negre, ceaiul negru de elevație recoltat la prima înmugurire are gust delicat și nu ar trebui servit cu lapte. Se asociază bine cu fructe și este răcoritor pentru un ceai de după-amiază. Este bine primit lângă pește la grătar, brânză ușoară camembert sau ciocolată.
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-4 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Valea Ilam, Nepal
Certificare Organică: DE-ÖKO-006