Descriere
Amestec aromatizat de ceai negru, condimente și plante indiene. Gustul aromatic împreună cu notele picante de ghimbir sunt o tentație cremoasă atunci când se adaugă lapte sau frișcă în infuzie.
Chiar și astăzi, pe toată suprafața Indiei, Marsala Chai este foarte apreciat și folosit în diverse rețete. Un ceai aromat și ușor picant, servit cu lapte sau frișcă și îndulcit în mod tradițional cu miere.
Ingrediente: ceai negru indian (80%), ghimbir, coajă de citrice, cuișoare, semințe de cardamom, piper roz, aromă, anason.
Experiența
Infuzie: dulce-aromată și ușor picantă, ce devine cremoasă atunci când este servită cu lapte ori frișcă
Culoare: brun închis
Frunză: frunze mici de culoare neagră de ceai, în combinație cu condimente indiene
Conținut de cofeină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Se poate servi și cu un strop de lapte, frișcă sau miere. Se poate asocia cu mâncăruri picante, cu dulciuri pe bază de ciocolată sau scorțișoară, cu compoturi de fructe, alături de clătite americane cu sirop de arțar, cu plăcinte cu nuci, mere sau morcov.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță și jumătate la o cană
Timp de infuzare: 3-5 minute
Temperatura de infuzare: 100°C