Descriere
Ceai alb de origine și de specialitate, din regiunea Xi Shuang Ban Na, cu disponibilitate limitată și certificare organică. O infuzie clară și luminoasă, delicios de fină, cu un gust floral și cu o aromă dulceagă delicată.
Un ceai deosebit cu un gust aparte ce este prelucrat doar din cele mai tinere frunze, culese în timpul primăverii. De aici rezultă și disponibilitatea limitată a ceaiului. Vârfurile argintii dau infuziei o culoare gălbuie şi un gust dulceag şi floral. Un clasic printre ceaiurile albe, cu un conţinut ridicat de antioxidanţi.
Ingrediente: ceai alb*.
Experiența
Infuzie: fină și savuroasă, cu note vegetale de bază, cu tonuri florale de mijloc și dulci, subtile la final. Post gust aromat de fructe de vară (piersici, caise).
Culoare: clară, de un galben luminos.
Frunză: aspră, procesată manual cu grijă, cu mulți muguri argintii.
Conținut de cofeină: ★☆☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază / seară
Asocierea cu mâncarea: Este de preferat ca ceaiurile albe să se servească fără a fi acompaniate de preparate culinare, pentru ca aroma lor delicată să nu fie dominată de alte gusturi mai puternice. Însă, dacă totuși se dorește asocierea cu mâncarea, acest ceai se poate servi alături de preparate lejere, cu o culoare deschisă, cu brânzeturi ușoare, așa cum este brânza ricotta, sau cu deserturi și prăjituri cu gust delicat. Se potrivește cu fructe proaspete sau cu cărnurile albe, gătite cu condimente răcoritoare.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 70°C
Certificare organică DE-ÖKO-006
Proveniență: Regiunea Xi Shuang Ban Na, sudul provinciei Yunnan, China.