Descriere
Ceai negru de origine, cultivat în Kenya, Africa de Est. Un adevărat clasic, popular de-a lungul mai multor ani. O infuzie bogată și condimentată, dar totuși proaspătă, cu note de bază de malț și caramel, și note citrice de vârf.
Deși ceaiul a pătruns relativ recent aici, Kenya este acceptată internațional ca fiind ”țara ceaiului negru”. Plantația din Nadi, Rift Valley, situată la o altitudine de 1800 de metri, este una dintre puținele grădini din Kenya ce produc ceaiuri ortodoxe. Climatul tipic ținutului muntos este ideal pentru producția de ceai. Tufele de ceai se bucură de dimineți însorite și de ploi abundente aproape zilnic, ceea ce creează condițiile perfecte pentru creșterea armonioasă a plantelor de ceai.
Ingrediente: ceai negru din Kenya.
Experiența
Infuzie: bogată și condimentată, dar proaspătă, cu note de bază de malț și caramel, și note citrice de vârf.
Culoare: roșu-maronie
Frunză: mică, roșiatică, cu un procent mediu de muguri
Conținut de cofeină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Este un ceai potrivit pentru a fi servit dimineața, putându-se combina cu un strop de lapte, miere sau frișcă, sau cu un mic dejun continental. Pentru celelalte mese ale zilei poate fi asociat cu carnea de pasăre, și în special cu cea prăjită, și cu carnea de vită. Se poate servi cu șuncă, sau chiar alături de hamburgeri, împreună cu deserturi pe bază de vanilie.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-4 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Regiune: Nadi, Rift Valley, Kenya, Africa de Est.
Regiune: Centrul districtului Assam, pe malul nordic al râului Brahmaputra, India