Descriere
Ceai negru de origine, cultivat în regiunea Anhui, China. Un clasic, popular de-a lungul mai multor ani. O infuzie dulce cu gust de alună, fină și blândă, cu astringență redusă.
Ceaiul Keemun este considerat un ceai cu o calitate superioară, în special pe piața britanică, unde este apreciat ca fiind o delicatesă. Este un ceai delicios, ce poartă mirosul ploilor de primăvară din China.
Sudul Chinei este recunoscut în special pentru producerea ceaiurilor negre de finețe. Ceaiul Keemun a fost cultivat pentru prima dată în anul 1875 de un oficial al guvernului ce a călătorit în provincia Fuji, pentru a ”fura” secretele producerii ceaiului negru. Înainte de acel an, în provincia Anhui se cultiva doar ceai verde.
Ingrediente: ceai negru
Experiența
Infuzie: cu astringență redusă și gust dulceag, foarte fin afumat
Culoare: brun deschis
Frunză: neagră, rulată strâns
Conținut de cofeină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Se poate servi cu ouă, brânză asiago, pizza, drob sau preparate din carne tocată, mâncăruri condimentate cu chilli și împreună cu deserturi pe bază de vanilie, sau alături de cheesecake. Pentru că are un gust delicat, se poate servi împreună cu fructe proaspete.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-4 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Provincia Anhui, China.
* Certicat organic, DE-ÖKO-006