Descriere
Ceai verde premium sencha japonez. O infuzie galben-verzuie aromată și revigorantă, cu note vegetale și caracter fin umami.
Culoarea verde smarald a frunzei de ceai este dată de tehnica de umbrire artificială a tufelor, înainte de recoltare, dar și de stoparea oxidării, prin expunerea la abur – tehnici specifice japoneze. În plus, planta folosită este Saemidori, termen ce înseamnă `verde clar`. Saemidori este un soi hibrid, obținut din altoirea soiurilor Yakbukita și Asatsuyu. Cultivarea are loc în zona vulcanică Kagoshima, la o altitudine de maxim 200 de metri, ceea ce conferă o mineralitate crescută infuziei. Recoltarea acestui tip de ceai se produce în second flush, în luna mai.
Ingrediente: ceai verde*
* Certificat organic, JP-BIO-008
Experiența
Infuzie: vegetală, energizantă, dulce și aromată, cu caracter umami fin.
Culoare: galben-verzuie intensă, clară
Frunză: verde închis, cu o structură fină, subțire și lucioasă
Conținut de cofeină: ★★☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază/seara (după cină)
Asocierea cu mâncarea: Este un ceai potrivit pentru a fi servit cu fructe de mare și în special crustacee, pește sau sushi, orez, fructe albe (mango, papaya, ananas, pepene galben, piersică), pui și salate.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2 minute
Temperatura de infuzare: 70°C
Proveniență: Kagoshima, Japonia