fbpx

Teaz Tea Bogo 1+1 | Plătești unul, primești 2 | Cola Guarana Pink Candy Vanilla Violet Ginger

Japan Miyazaki Premium Matcha Organic* 100g

377,00 lei

Ceai matcha de calitate premium pentru consumul zilnic.

În stoc

Cod produs: 774
Categorii: ,

Descriere

Ceai matcha de calitate premium, produs prin metoda tradițională, cu umbrire artificială și măcinare între plăci de granit, de către o companie de familie, cu o poveste fascinantă, ajunsă la a 5-a generație. Ferma multi-premiată a fost înființată de un samurai în anul 1869 în Shizuoka, imediat după încheierea perioadei Edo și încetarea existenței ultimului shogunat, la începutul restaurării Meiji. La desființarea Shogunatului Tokugawa, unul dintre samuraii ce îl deserveau pe Tokugawa Yoshinobu a fost împroprietărit cu o parcelă de pământ la poalele muntelui Awagadake. De atunci până în prezent pe aceste pământuri se cultivă și se prelucrează unul dintre cele mai bune ceaiuri din Japonia.

Pudră extra fină, cu certificare organică și cu o culoare verde aprins. O infuzie dulce, foarte bogată, densă și aromată, cu  gust umami, note vegetale și astringență redusă.

Această variantă este un ceai matcha japonez a fost prelucrată în Kakegawa, Prefectura Shizuoka, iar plantele au fost recoltate din plantația localizată în Prefectura Miyazaki. Produs din frunze și muguri de ceai verde ale amestecului dintre soiurile Kanayamidori & Yabukita, aparținând familiei plantei Camellia Sinensis var. Sinensis, sunt cultivate la o elevație de 500 m și recoltate în luna mai. Prima recoltă de ceai se numește ichibancha în Japonia, și este ceaiul cel mai calitativ.

Înainte de recoltare, pentru acest ceai tufele sunt umbrite artificial pentru 30 de zile, pentru accentuarea proprietăților curative, aspect ce poziționează ceaiul matcha în topul super alimentelor.

Produs de o calitate premium, destinat delectării și consumului zilnic, fie sub formă de ceai, fie sub formă de latte-uri extra fine. Cele mai bune frunze de ceai tencha, culese manual, sunt măcinate într-o pudră fină, în mori cu plăci de granit.

Proprietățile ceaiului matcha se datorează atât umbririi artificiale înainte de recoltare (pentru a le feri de contactul direct cu razele soarelui) cât și măcinării întregii frunze (cu excepția nervurilor) după expunerea la abur și uscare. Astfel, se stimulează producerea de L-Theanină și de clorofilă, ce se identifică prin culoarea verde a pudrei și prin gustul umami, specific japonez și prin efectul energizant, dar și relaxant. L-Theanina stimulează producerea undelor alpha cerebrale, responsabile cu o stare de relaxare deplină. De aceea ceaiul matcha ajută și la relaxare, chiar dacă are efect energizant.

Ceaiul matcha este folosit în ritualul ”chanoyu”, ceremonia japoneză, dar consumul său a devenit un obicei larg răspândit în întreaga lume, datorită proprietăților sale excepționale. Cu o concentrație atât de mare de antioxidanți (cu mult mai mare decât în goji, cacao, spanac sau broccoli), echivalentă cu cea din până la zece căni de ceai verde obișnuit, ceaiul matcha este considerat a fi un super aliment. Puternic energizant și tonic, ceaiul matcha este o doză de vitalitate, fiind și o alternativă sănătoasă pentru cafea. 

Atunci când alegeți un ceai matcha pe care intenționați să îl achiziționați verificați proveniența (Japonia), culoarea (verde electric, nu pământie), finețea (pudra mai grujoasă are o calitate mai joasă), gustul (dulceag, nicidecum amărui) și nu în ultimul rând prețul (direct proporțional cu calitatea). Pe piață circulă și variante inferioare, ce nu au aceleași proprietăți.

Pentru cele mai bune rezultate, preparați matcha cu un pămătuf (matcha whisk) într-un bol ceramic.

Produs certificat organic*.

Ingrediente: 100% pudră organică* de ceai verde

Experiența

Cultivare: umbrire artificială de aprox. 30 de zile

Origine: Prefectura Miyazaki, Japonia

Elevație: 500 m

Producție: Kakegawa, Prefectura Shizuoka, Japonia

Recoltare: ichibancha | primăvară |mai

Varietate plantă: Camellia Sinensis var. Sinensis

Soiuri: blend Kanayamidori & Yabukita

Prelucrare: expunere la abur, îndepărtare nervuri, măcinare tradițională între plăci de granit

Nivel cafeină: ★★★★★

Note de degustare: dulce, foarte bogată, densă și aromată, cu gust umami, note vegetale și astringență redusă.

Pudră: extra fină, culoare verde aprins

Preparare: 1/2 -2 lingurițe la 80ml apă, 80°C | în funcție de rețetă |teaz.ro

Ingrediente: 100% pudră organică* de matcha

Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază

Asocierea cu mâncarea: Având un gust vegetal, se potrivește bine cu fructele de mare, cu mâncarea asiatică, cu sparanghel, cu risotto, cu ciuperci, cu mâncăruri sau deserturi cu gust de migdale, cu ciocolată neagră, cu ganache sau cu negrese (brownies) sau cu dulciuri japoneze, pe bază de pastă dulce de fasole. 

Depozitare și manipulare:

Ceaiul matcha este foarte sensibil la lumină, căldură, aer și umiditate. Pentru a evita deteriorarea produsului în timp, păstrați produsul închis ermetic, într-un recipient opac, într-un loc răcoros și întunecat, ferit de lumină. Nu introduceți lingurița sau ustensila pentru dozare umedă în recipient.

În cazul pungilor de 100g este indicat să transferați o cantitate mică în cutii metalice și să o folosiți pe aceasta la preparare, efectuând reumplerea cutiilor atunci când este necesar. Asigurați-vă că ați închis mereu sistemele de tip zip sau capacele pungilor sau ale cutiilor după utilizare. După deschiderea recipientelor, acestea se păstrează bine în frigider, însă, asigurați-vă că utilizați materiale pentru captarea umezelii și a mirosurilor puternice în frigidere.

Preparare

Gramaj: între una (usucha) și două lingurițe (koicha) la 80 ml apă – în funcție de consistența dorită. Recomandăm prepararea în stilul usucha a acestui sortiment.

Temperatura apei: 70° – 80°C

Timp de preparare: 1-2 minute

Metodă de preparare: Se încălzește bolul și se înmoaie pămătuful în apa caldă în bol, apoi această apă se aruncă. Se amestecă pudra cu 80-100 ml de apă fierbinte (la temperatura recomandată) și se ”bate” amestecul cu un pămătuf pentru matcha (matcha whisk) într-un bol ceramic/porțelan, cu mișcări în zig-zag-uri, pe diagonală sau circular, pentru a se aera mai bine, până se obține o spumă fină. Pentru usucha se recomandă 2g (1 linguriță), iar pentru koicha se recomandă 3-4g (2 lingurițe).

 

 

 

*Certificat Organic: NL-BIO-01

**Notă: Deși în Japonia nu se practică clasificări ale ceaiului matcha de genul: premium/ceremonial, și chiar dacă mult timp nu am încurajat această clasificare a ceaiului matcha din simplul motiv că în România există atribuiri eronate a clasificării/grade-ului produselor în raport cu calitatea acestora, am optat pentru această diferențiere pentru a poziționa mai bine produsele curatoriate și listate pe teaz.ro, pentru diferite nevoi și nivel de practică.

Produs provenit din agricultura Japoneză

Informații suplimentare

Greutate0,100 kg

Meniu