Descriere
Ceai matcha superior, de specialitate, cu certificare organică. O pulbere extra fină, luminoasă, cu o culoare verde electric. O infuzie aromată, catifelată și dulceagă, cu note vegetale.
Varianta de ceai Megumi este un ceai japonez matcha fastuos, recoltat din Prefectura Kagoshima, o zonă vulcanică din sudul Japoniei, unde solul este foarte mineral. Produs destinat ceremoniei și cunoscătorilor exigenți. Cele mai bune frunze de ceai Tencha, culese manual, sunt măcinate într-o pudră extrem de fină, în mori cu plăci de granit.
Proprietățile ceaiului matcha se datorează atât umbririi artificiale înainte de recoltare (pentru a le feri de contactul direct cu razele soarelui,) cât și măcinării întregii frunze (cu excepția nervurilor) după expunerea la abur și uscare. Astfel, se stimulează producerea de L-Theanină și de clorofilă, ce se identifică prin culoarea verde a pudrei și prin gustul umami, specific japonez. Ceaiul matcha este folosit în ritualul ”chanoyu”, ceremonia japoneză, dar consumul său a devenit un obicei larg răspândit în întreaga lume, datorită proprietăților sale excepționale. Cu o concentrație atât de mare de antioxidanți (cu mult mai mare decât în goji, cacao, spanac sau broccoli), echivalentă cu cea din până la zece căni de ceai verde obișnuit, ceaiul matcha este considerat a fi un super aliment. Puternic energizant și tonic, ceaiul matcha este o doză de vitalitate, fiind și o alternativă sănătoasă pentru cafea.
Atunci când alegeți un ceai matcha pe care intenționați să îl achiziționați verificați proveniența (Japonia), culoarea (verde electric, nu pământie), finețea (pudra mai grujoasă are o calitate mai joasă), gustul (dulceag, nicidecum amărui) și nu în ultimul rând prețul (direct proporțional cu calitatea). Pe piață circulă și variante inferioare, ce nu au aceleași proprietăți.
Pentru cele mai bune rezultate, preparați matcha cu un pămătuf (matcha whisk) într-un bol ceramic.
Produs certificat organic*.
Ingrediente: ceai matcha*
Experiența
Infuzie: dulce, fină și aromată, cu gust umami catifelat, note vegetale și retro gust dulceag.
Culoare: verde deschis, intens
Frunză: pudră foarte fină, cu o culoare verde electric, obținută prin măcinarea între plăci de granit a celor mai bune frunze de ceai Tencha.
Conținut de cofeină: ★★★★★
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Nu recomandăm asocierea acestui tip de matcha cu produsele alimentare
Preparare
Gramaj: între jumătate de linguriță (1g) și o linguriță (2g) la 230 ml de apă
Metodă de preparare: se amestecă pudra cu 30-50 ml de apă fierbinte (la temperatura recomandată) și se ”bate” amestecul cu un pămătuf pentru matcha (matcha whisk) într-un bol ceramic, cu mișcări în zig-zag-uri, pe diagonală sau circular, pentru a se aera mai bine, până se obține o spumă fină. Se completează apoi cu restul de apă fierbinte.
Temperatura de infuzare: 70°C
Proveniență: Prefectura Kagoshima, Japonia.
* Certificat organic, JP-BIO-008