Descriere
Ceai verde tradițional japonez, cu certificare organică, într-o variantă superioară. O infuzie alcalină, aromată și cremoasă, cu gust umami.
Produs din nervurile, crenguțele și tulpinile frunzelor de Camellia Sinensis, cu o durată de viață de 2-3 ani la recoltare. Acest aspect explică faptul că ceaiul Kukicha nu are un conținut ridicat de teină, spre deosebire de celelalte ceaiuri verzi recoltate mai devreme. Kukicha este un ceai alcalin, cu un conținut bogat de vitamine și minerale. Concentrația de calciu este de 13 ori mai mare de cât cea a unui pahar de lapte.
Ingrediente: ceai verde*
Experiența
Infuzie: dulce, aromată, cu gust umami, note marine, de alge, de nuci și retro gust vegetal (spanac).
Culoare: galben pal
Frunză: nervurile, crenguțele și tulpinile frunzelor de Camellia Sinensis
Conținut de cofeină: ★☆☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Se asociază foarte bine cu mâncăruri ce au și ele gust umami, cum sunt: fructele de mare (și în special cu stridiile), ton, mâncăruri condimentate cu sos de soia, ciuperci shiitake, parmezan și alge marine. Se potrivește alături de brânza de capră, alături de somon și împreună cu ciocolata neagră.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță rasă la o cană
Timp de infuzare: 2 minute
Temperatura de infuzare: 70°C
Regiune: Japonia.
* Certificat organic, DE-ÖKO-006