Descriere
Specialitate organică de ceai verde copt. O infuzie dulceagă, cu aromă de nucă și de copt, cu un gust delicat afumat.
Un ceai clasic tradițional japonez, obținut prin coacerea ceaiului verde Bancha la o temperatură mai mică de 350° C. Prin acest proces frunzele capătă o culoare închisă, iar infuzia primește un gust puternic de copt și o aromă ușor afumată, amintind și de gustul cafelei. Se poate reinfuza de mai multe ori și se poate consuma la orice oră, putând fi servit chiar și după cină, pentru că are un conținut mic de teină (cofeină), datorită coacerii frunzelor.
Produs certificat organic*.
Ingrediente: ceai verde Bancha* copt
Experiența
Infuzie: dulceagă, cu astringență redusă, cu gust de copt și de nuci și cu note fine, afumate.
Culoare: castanie
Frunză: aspră, brun deschis,
Conținut de cofeină: ★☆☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază / seară
Asocierea cu mâncarea: Se asociază bine cu brânză maturată, cu sushi și cu mâncăruri afumate sau preparate la cuptor, cu somon afumat, cu mâncare mexicană, cu hamburgheri, cu porumb și cu deserturi cu ciocolată.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2 min
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Japonia.
* Certificat organic, DE-ÖKO-006