Descriere
Ceaiul hojicha este obținut prin coacerea frunzelor de ceai verde bancha la o temperatură mai mică de 350° C. Pudra de ceai hojicha este obținută mai apoi, prin măcinarea frunzelor între plăci de piatră. Produs cu certificare organică* recomandat spre a fi folosit pentru ceai sau în amestecuri de băuturi cu lapte, cum suntlatte-urile, în creme fine sau în blaturi ori aluaturi.
Acest sortiment are un nivel mediu de coacere, ceea ce îi conferă ceaiului note stabile și gust de copt, de tartă și de nuci, de cafea și de cacao, asemănătoare cu gustul unui cappuccino, atunci când ceaiul este combinat cu lapte, fie el și vegetal. Are un conținut scăzut de teină, în comparație cu alte ceaiuri verzi, putând fi consumat și seara.
Zona de cultivare: Prefectura Kagoshima, Japonia
Recoltare: sfârșitul verii și toamna
Prelucrare: coacere medie, în siteme cu cărbune;
măcinare în pulbere fină, între plăci de pietre.
Zona de prelucrare: Prefectura Shizuoka, Japonia
Preparare: cu ustensilele pentru matcha
Ingrediente: 100% pudră organică* de ceai verde copt
Experiența
Infuzie: dulceagă, cu astringență redusă, cu gust de copt, de tartă și de nuci și cu note fine, afumate.
Culoare: brună
Frunză: măcinată fin, sub formă de pulbere
Conținut de teină: ★☆☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază / seară
Asocierea cu mâncarea: Se asociază bine cu brânză maturată, cu sushi și cu mâncăruri afumate sau preparate la cuptor, cu somon afumat, cu mâncare mexicană, cu hamburgheri, cu porumb și cu deserturi cu ciocolată. Este perfect acompaniat de lapte, siropuri de caramel sau de arțar, nuci de pădure, marshmallows, scorțișoară, cuișoare sau cardamom, în latte-uri.
Preparare
Pentru cele mai bune rezultate, preparați cu un pămătuf pentru matcha (matcha wisk) într-un bol ceramic.
Gramaj: două-trei lingurițe la un bol de 230 ml – în funcție de consistența dorită
Timp de preparare: 1-2 minute
Metodă de preparare: se amestecă pudra cu apa fierbinte și se ”bate” amestecul cu un pămătuf pentru matcha (matcha wisk) într-un bol ceramic, până se obține o supă brună. Pentru hojicha latte: se toarna aprox 30 de ml de apă fierbinte și se ”bate” cu un pămătuf amestecul până se obține o spumă fină, apoi se toarnă crema de lapte caldă. Se pot dezvolta mai multe rețete adăugând siropuri de nuci, condimente sau caramele în latte-uri.
Temperatura apei: 100°C
Nu expuneți prelungit produsul la lumină, umezeală și la căldură.
Proveniență: Kagoshima + Shizuoka, Japonia.
*Certificare organică: DE-ÖKO-006