Descriere
Specialitate organică de ceai verde de origine, din Japonia. O infuzie aromată și fructată, cu gust umami.
Un ceai deosebit și rar, atent presat manual, ce este considerat a fi cel mai bun ceai verde din lume. Gyokuro este un ceai cultivat în zone umbroase, planta de ceai acoperindu-se cu trei săptămâni înainte de recoltare pentru a-i spori concentrația de aminoacizi (L-theanină). Prin acest proces se stimulează și producția de clorofilă, ce dă plantei culoarea verde aprins. ”Tokiwa” este un cuvânt antic japonez, ce exprimă verdele etern al naturii, al plantelor perene. Aroma fructată a ceaiului învăluie papilele gustative, încă de la prima sorbitură.
Poate fi infuzat de mai multe ori. Produs certificat organic*.
Ingrediente: ceai verde*
Experiența
Infuzie: dulce, aromată și fructată, cu gust umami, note marine, de alge, și retro gust vegetal (spanac).
Culoare: verde jad deschis
Frunză: delicată, de un verde închis, plată (prin presare)
Conținut de cofeină: ★★☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Se asociază foarte bine cu mâncăruri ce au și ele gust umami, cum sunt: fructele de mare (și în special cu stridiile), ton, mâncăruri condimentate cu sos de soia, ciuperci shiitake, parmezan și alge marine. Se potrivește alături de brânza de capră, alături de somon și împreună cu ciocolata neagră.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2 minute
Temperatura de infuzare: 70°C
Regiune: Prefectura Kyushu, Japonia.
* Certificat organic, DE-ÖKO-006