Descriere
Specialitate organică de ceai verde Bancha de origine, din prefectura Kyushu, și orez brun copt. Un amestec japonez clasic; o infuzie cu o aromă caldă și cu gust dulceag, de caramel.
Un ceai popular și tradițional în Japonia, cu o compoziție și un gust echilibrate, de ceai verde proaspăt, ușor astringent, și orez brun (Genmaicha) copt, cu gust dulce. Prin această rețetă ceaiul își câștigă autenticitatea, și gustul de malț, dat de cerealele coapte, amintind și de aroma cafelei.
Produs certificat organic*.
Ingrediente: ceai verde Bancha*, orez brun*.
Experiența
Infuzie: bine echilibrată, puțin astringentă, cu o aromă caldă și cu gust dulceag, de caramel și tonuri de malț.
Culoare: gălbui deschis, luminoasă și clară
Frunză: aspră, de un verde deschis, plată (prin presare), împreună cu orez brun copt, auriu.
Conținut de cofeină: ★★☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Se asociază bine cu brânză gouda, cu sushi și cu mâncăruri pe bază de orez, cu somon afumat, cu mâncare mexicană, cu hamburgheri și cu macarons.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 70°C
Regiune: Prefectura Kyushu, Japonia.
* Certificat organic, DE-ÖKO-006