Descriere
Ceai negru rar și inedit, de origine și de specialitate, cu certificare organică. O infuzie expresivă și complexă, cu gust dulceag de miere fină, și ușor astringentă, cu accente de nucă și cu note de fructe afumate.
Acest ceai este o specialitate absolută în Japonia, țară renumită pentru producția predominantă de ceaiuri verzi. Obținut dintr-o plantă hibrid, rezultată prin încrucișarea unui arbust camellia sinensis sinensis cu unul camellia sinensis assamica, în anul 1965, acest ceai a fost produs în scopuri comerciale începând cu anul 1993, în prefectura Kagoshima din Japonia.
Ingrediente: ceai negru japonez
Experiența
Infuzie: autentică, cu note de copt, de nuci și de fructe roșii uscate, cu dulceața fină a mierii și astringența nucilor verzi
Culoare: brun-roșiatică
Frunză: neagră, rulată fin
Conținut de cofeină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază/seara (după cină)
Asocierea cu mâncarea: Este un ceai potrivit pentru iubitorii de ciocolată neagră, ce se poate asocia plăcut cu deserturi pe bază de ciocolată sau alune de pădure. Deoarece nu este un ceai foarte corpolent, nu recomandăm consumul lui cu lapte.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Prefectura Kagoshima, Japonia
*Certificare organică: JP-BIO-008