Descriere
Ceai matcha japonez de specialitate, certificat organic. O pulbere fină, verde intens. O infuzie aromată, dulceagă cu caracter mătăsos, note vegetale și gust intens umami.
Această variantă este un ceai matcha japonez premium din Prefectura Aichi. Produs din frunze și muguri de ceai verde, într-un blend dintre soiurile Yabukita și Saemidori ale plantei Camellia Sinensis, cultivate la o elevație de 100-200 m și recoltate în luna aprilie. Prima recoltă de ceai se numește ichibancha în Japonia, și este ceaiul cel mai calitativ.
Înainte de recoltare, tufele de ceai sunt umbrite artificial între 3-4 săptămâni, pentru accentuarea proprietăților curative, ce poziționează ceaiul matcha în topul super alimentelor.
Produs destinat delectării și consumului de zi cu zi. Cele mai bune frunze de ceai Tencha, culese manual, sunt măcinate într-o pudră fină, în mori cu plăci de granit.
Proprietățile ceaiului matcha se datorează atât umbririi artificiale înainte de recoltare (pentru a le feri de contactul direct cu razele soarelui,) cât și măcinării întregii frunze (cu excepția nervurilor) după expunerea la abur și uscare. Astfel, se stimulează producerea de L-Theanină și de clorofilă, ce se identifică prin culoarea verde a pudrei și prin gustul umami, specific japonez și prin efectul energizant, dar și relaxant. Ceaiul matcha este folosit în ritualul ”chanoyu”, ceremonia japoneză, dar consumul său a devenit un obicei larg răspândit în întreaga lume, datorită proprietăților sale excepționale. Cu o concentrație atât de mare de antioxidanți (cu mult mai mare decât în goji, cacao, spanac sau broccoli), echivalentă cu cea din până la zece căni de ceai verde obișnuit, ceaiul matcha este considerat a fi un super aliment. Puternic energizant și tonic, ceaiul matcha este o doză de vitalitate, fiind și o alternativă sănătoasă pentru cafea.
Atunci când alegeți un ceai matcha pe care intenționați să îl achiziționați verificați proveniența (Japonia), culoarea (verde electric, nu pământie), finețea (pudra mai grujoasă are o calitate mai joasă), gustul (dulceag, nicidecum amărui) și nu în ultimul rând prețul (direct proporțional cu calitatea). Pe piață circulă și variante inferioare, ce nu au aceleași proprietăți.
Pentru cele mai bune rezultate, preparați matcha cu un pămătuf (matcha whisk) într-un bol ceramic.
Produs certificat organic*.
Ingrediente: ceai matcha*
Experiența
Infuzie: dulce, fină și aromată, cu gust umami catifelat, note vegetale (sparanghel, spanac) și post gust dulceag, cu astringență redusă.
Culoare: verde deschis, intens
Frunză: pudră foarte fină, cu o culoare verde electric, obținută prin măcinarea între plăci de granit a celor mai bune frunze de ceai Tencha.
Conținut de cafeină: ★★★★★
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Având un gust vegetal, se potrivește bine cu fructele de mare, cu mâncarea asiatică, cu sparanghel, cu risotto, cu ciuperci, cu mâncăruri sau deserturi cu gust de migdale, cu ciocolată neagră, cu ganache sau cu negrese (brownies).
Preparare
Gramaj: între jumătate de linguriță și o linguriță la un bol la 230 ml apă – în funcție de consistența dorită
Timp de preparare: 1-2 minute
Metodă de preparare: se amestecă pudra cu 30-50 ml de apă fierbinte (la temperatura recomandată) și se ”bate” amestecul cu un pămătuf pentru matcha (matcha whisk) într-un bol ceramic, cu mișcări în zig-zag-uri, pe diagonală sau circular, pentru a se aera mai bine, până se obține o spumă fină. Se completează apoi cu restul de apă fierbinte.
Temperatura de infuzare: 70° – 80°C
Proveniență: Prefectura Aichi
*Certificat Organic JP-BIO-08|Ocia
Produs provenit din agricultura Japoneză