Descriere
Ceai negru de origine, din sudul provinciei Hunan, China. O infuzie brună, cu gust dulceag, ușor condimentată și cu o savoare intensă de cacao.
Acest tip de ceai negru (sau roșu, cum este denumit în China) provine de la poalele muntelui Mang Shan, din sudul provinciei Hunan, China, la granița cu provincia Guangdong. Este un ceai certificat organic, cu o corpolență medie, ce are în compoziție mulți muguri aurii, lucru ce îi conferă nuanțe interesante de degustare. Aroma este una fructată, iar gustul este dulce și plăcut, domolit, cu note distinctive de cacao și accente fin condimentate.
Ingrediente: ceai negru
Experiența
Infuzie: dulceagă și lemnoasă, cu note distinctive de cacao și caracter ușor picant
Culoare: maro-aurie
Frunză: aspră, bine formată, curbată, cu mulți muguri aurii
Conținut de teină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază.
Asocierea cu mâncarea: Este un ceai potrivit pentru iubitorii de ciocolată neagră, ce se poate asocia plăcut cu deserturi pe bază de ciocolată sau alune de pădure. Deoarece nu este un ceai foarte corpolent, nu recomandăm consumul lui cu lapte.
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-4 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Muntele Mang Shan, Hunan, China
* Certificat organic: DE-ÖKO-006