Descriere
Flori de hibiscus (calicii de hibiscus rosa-sinensis) culese și sortate manual. O infuzie de culoare roșu intens, cu gust dulce-acrișor, similar cu cel al merișoarelor și al rodiilor.
Adesea folosit în alte amestestecuri pentru a intensifica culoarea sau pentru a balansa gustul, hibiscusul este consumat cu regularitate și fără a fi amestecat cu alte ingrediente. Concentrația mare de acizi și polifenoli produce o infuzie răcoritoare, hidratantă, ce poate fi servită atât caldă cât și rece. Hibiscusul este recomandat în diete, pentru reducerea greutății corporale, reechilibrează tensiunea arterială, nivelul colesterolului și al trigliceridelor, este recomandat diabeticilor și are efect diuretic blând. Antioxidanții săi luptă cu radicalii liberi din corp, având efect anti-cancerigen.
Florile întregi de hibiscus pot fi folosite și la decorarea băuturilor sau a produselor de patiserie.
Ingrediente: flori întregi de hibiscus
Experiența
Infuzie: tonică, cu gust intens dulce-acrișor, de tartă de merișoare și de rodii
Culoare: roșu intens
Conținut de cofeină: ☆☆☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază / seară
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 8-10 minute
Temperatura de infuzare: 100°C