Descriere
Frunze de afin sălbatic recoltate manual din zona Imereti, Georgia. O infuzie roșiatică, arămie clară, dulce-acrișoară, bogată și echilibrată, cu note de degustare fructate, de citrice, hibiscus, afine și surprinzător, de ceai negru.
Afinul sălbatic georgian este un arbore nativ care crește în pădurile Guria și Imereti. Băutura făcută din frunzele sale are o tradiție îndelungată în Georgia. Tufele sunt cultivate la o altitudine de 750 m, iar frunzele tinere sunt culese manual primăvara (aprilie-mai) și prelucrate în același mod ca și ceaiul negru. Infuzia nu conține teină, însă este bogată în vitamina C și este o băutură antidiabetică cu proprietăți antiinflamatorii, de protecție a funcțiilor inimii, ficatului și a rinichilor. Frunzele de afin conțin mai mulți antioxidanți decât afinele.
Ingrediente: frunze de afin sălbatic
Experiența
Infuzie: cu gust de ceai negru, dulce-acrișoară, bogată și echilibrată, cu note de degustare fructate, de citrice, hibiscus și de afine.
Culoare: arămiu închis, clară
Frunză: neagră sau maro închis, alungită, răsucită, asemănătoare unui filigran
Conținut de teină ☆☆☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază/seara
Asocierea cu mâncarea: Poate fi asociat cu carne de pasăre, salate, cu fructe proaspete, confiate roșii, cu tartine cu gem de fructe acrișoare, cu deserturi pe bază de fructe roșii, cu pâinea prățită, brânzeturi moi cum sunt brie sau camembert, cu deserturi pe bază de ciocolată sau cafea.
Infuzare
Gramaj: 2 lingurițe la o cană
Timp de infuzare: 8-10 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Gezruli, Imereti, Georgia