Descriere
Ceai oolong de origine, din Taiwan. O infuzie fină cu note florale și un gust delicat, de ”copt”.
Ceaiul oolong sau wulong este un ceai parțial oxidat, cu o savoare complexă, foarte aromat, fiind răspândit în rândul băutorilor de cafea de specialitate. Acest ceai este originar din nordul Taiwanului. Insula încă este cunoscută după numele anterior, Formosa, denumire dată de navigatorii portughezi (`Ihla Formosa’/Insula Frumoasă). Ceaiul a fost descoperit de coloniștii chinezi, care au găsit aici plantele sălbatice în secolul al XVI-lea.
Este un ceai bogat în minerale ce ajută la scăderea în greutate. Poate fi reinfuzat de mai multe ori.
Ingrediente: ceai oolong
Experiența
Infuzie: fină cu note florale și un gust delicat, de ”copt”, ce nu devine amară la infuzări repetate.
Culoare: brun deschis
Frunză: aspră, brun închis
Conținut de cofeină: ★★★☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Este bine acompaniat de mâncăruri pe bază de carne de porc, pui, rață sau curcan, pește sau creveți, alături de preparate în stil asiatic, mâncare picantă sau dulce, cu note de caramel. Se poate asocia cu deserturi ca: baclava, cremă de zahăr ars, deserturi cu banane, vanilie, ciocolată, fructe de pădure, sau deserturi cu cafea.
Infuzare
Gramaj: 2 lingurițe rase la o cană
Timp de infuzare: 2-4 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Regiune: Taiwan