Descriere
Amestec celebru de ceai negru. O infuzie arămie cu tărie medie, parfumată, cu un caracter elegant.
Blend aromat din ceai cultivat în ținuturile muntoase ale Darjeelingului și Ceylonului, la mare altitudine. Având șarmul serilor liniștite, acest ceai este asociat cu gustări lejere.
Ceaiul de la ora cinci a fost introdus în Anglia de Ducesa Ana, când aceasta a găsit o metodă pentru a ”trata” amețeala ce o copleșea între prânz și cină.
Ingrediente: ceai negru Darjeeling și Ceylon.
Experiența
Infuzie: de tărie medie, elegantă și aromată, cu note florale
Culoare: arămie
Frunză: fragmentată, brun – arămie, cu o proporție echilibrată de muguri
Conținut de cofeină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază/seară
Asocierea cu mâncarea: Se poate servi cu lapte, miere sau cu un strop de frișcă. Este ceaiul cel mai frecvent asociat cu gustarea dintre prânz și cină. Se potrivește cu biscuiți, sandvișuri, fursecuri, brioșe sau plăcinte.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță rasă la o cană
Timp de infuzare: 2-4 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: India și Sri Lanka