Descriere
Amestec faimos de ceai negru Assam, Keemun și Ceylon. O infuzie brun-arămie corpolentă, cu caracter sobru și gust intens.
Acest ceai clasic bine echilibrat, cu note ușor picante, este tipic pentru a fi servit la micul dejun. În mod tradițional se servește cu lapte. Întrebarea legată de ce se toarnă prima dată în ceașcă, laptele și apoi ceaiul sau invers, a divizat iubitorii de ceai English Breakfast în adepți ai metodelor MIF (milk-in-first) sau TIF (tea-in-first).
Ingrediente: ceai negru Assam, Keemun și Ceylon.
Experiența
Infuzie: puternică și corpolentă, bine echilibrată, cu caracter sobru, gust intens și note ușor picante.
Culoare: brun- arămie
Frunză: fragmentată, cu particule roșiatice
Conținut de cofeină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Se poate servi cu lapte, miere sau cu un strop de frișcă. Este ceaiul cel mai frecvent asociat cu micul dejun, servit alături de carne roșie, ciuperci, fasole, pizza sau hamburgeri, împreună cu preparate condimentate cu scorțișoară sau chilli, cu mâncare mexicană, alături de deserturi de vanilie și caramel, cu plăcinte cu lămâie sau brânză.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță rasă la o cană
Timp de infuzare: 2-4 minute
Temperatura de infuzare: 100°C