Descriere
Ceai negru organic* de origine (single-estate). O infuzie aromată, matură, cu note florale și culoare roșu-arămie.
Un ceai rar recoltat în a doua etapă de înmugurire (mai-iunie), în Kurseong, Darjeeling (India).
Ceaiul Darjeeling este considerat a fi ”șampania ceaiurilor”, datorită caracterului său unic și este cel mai consumat în lume. Acest ceai Darjeeling este cultivat în zona Kurseong – o legendă printre grădinile de ceai Darjeeling. Aceasta este prima grădină ce produce ceai Darjeeling certificat organic, fiind o afacere de familie din anul 1859.
Ingrediente: ceai negru* Darjeeling (Second Flush) certificat organic.
Experiența
Infuzie: matură, aromată, cu note florale
Culoare: roșu-arămie
Frunză: plină, bine formată
Conținut de cofeină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Darjeeling din Second Flush, este un ceai mai robust decât predecesorul său și se potrivește alături de mai multe sortimente: carne albă de pasăre sau pește, șuncă afumată, miel sau chiar hamburgeri. Este întâlnit alături de preparate pe bază de vânătă, cartofi, ciuperci (în special zbârciog), fasole. Se potrivește cu brânzeturi mai aspre, precum brie, cheddar, cremă de branză sau quiche-uri, alături de mâncăruri condimentate cu busuioc, scorțișoară, ghimbir sau mentă. Este recomandat pentru o gamă largă de deserturi: baclava, cheesecake, plăcinte, creme brulee, desert cu banane, coacăze, mure sau căpșune.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Regiune: Kurseong, districtul Darjeeling, Nordul Indiei.
* Certificat organic, DE-ÖKO-001