Darjeeling FTGFOP1 Second Flush Makaibari Organic*

1400 lei

Ceai negru organic* de origine (single-estate).

 

Golește
Cod Produs: 14 Categorii: , Etichete: , , Cod Produs2249

Descriere

Ceai negru organic* de origine (single-estate). O infuzie aromată, matură, cu note florale și culoare roșu-arămie.

Un ceai rar recoltat în a doua etapă de înmugurire (mai-iunie), în Kurseong, Darjeeling (India).

Ceaiul Darjeeling este considerat a fi ”șampania ceaiurilor”, datorită caracterului său unic și este cel mai consumat în lume. Acest ceai Darjeeling este cultivat în zona Kurseong – o legendă printre grădinile de ceai Darjeeling. Aceasta este prima grădină ce produce ceai Darjeeling certificat organic, fiind o afacere de familie din anul 1859.

Ingrediente: ceai negru* Darjeeling (Second Flush) certificat organic.

Experiența

Infuzie: matură, aromată, cu note florale

Culoare: roșu-arămie

Frunză: plină, bine formată

Conținut de cofeină: ★★★★☆

Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază

Asocierea cu mâncarea: Darjeeling din Second Flush, este un ceai mai robust decât predecesorul său și se potrivește alături de mai multe sortimente: carne albă de pasăre sau pește, șuncă afumată, miel sau chiar hamburgeri. Este întâlnit alături de preparate pe bază de vânătă, cartofi, ciuperci (în special zbârciog), fasole. Se potrivește cu brânzeturi mai aspre, precum brie, cheddar, cremă de branză sau quiche-uri, alături de mâncăruri condimentate cu busuioc, scorțișoară, ghimbir sau mentă. Este recomandat pentru o gamă largă de deserturi: baclava, cheesecake, plăcinte, creme brulee, desert cu banane, coacăze, mure sau căpșune.

Infuzare

Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană

Timp de infuzare: 2-3 minute

Temperatura de infuzare: 100°C

Regiune: Kurseong, districtul Darjeeling, Nordul Indiei.

 

 

* Certificat organic, DE-ÖKO-001

Informații suplimentare

Greutate55 g
Dimensiuni5.5 x 3.5 x 16 cm
Gramaj

50 g