Descriere
Ceai oolong de stâncă, cu origine din districtul Tianxin, Munții Wuyi, Fujian, China. O infuzie arămie complexă, cu aromă de copt, gust fructat, note de nuci și de caramel, și post gust mineral intens, persistent.
Acest tip de Da Hong Pao este o variantă mai accesibilă a legendarului `Big Red Robe`, al cărui preț pe kilogram depășește chiar și prețul kilogramului de aur. În prezent, cele 6 plante mamă antice, nu mai produc ceai pentru comercializare, însă plantele lor descendente au fost cultivate în zone diferite ale muntelui și, în funcție de altitudine, de sol și de expunerea la soare, produc calități diferite. Acest Da Hong Pao este un amestec din mai multe cultivaruri din Tianxin, cultivate la o altitudine de 600 de metri.
Ceaiul oolong sau wulong este un ceai parțial oxidat, cu o savoare complexă, foarte aromat, fiind răspândit în rândul băutorilor de cafea de specialitate. Da Ho Hong Pao – cel mai faimos ceai oolong din China, – crește în munții Wuyi, fiind înconjurat de cascade și stânci acoperite cu mușchi, și, de aceea este un ceai cu un conținut concentrat de minerale.
Oolongul brun ajută la scăderea în greutate. Poate fi reinfuzat de mai multe ori.
Ingrediente: ceai oolong de stâncă.
Conținut de cofeină: ★★★☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Este bine acompaniat de mâncăruri pe bază de carne de porc, pui, rață sau curcan, pește sau creveți, alături de fois gras, de preparate în stil asiatic, mâncare picantă sau dulce, cu note de caramel. Se poate asocia cu deserturi ca: baclava, cremă de zahăr ars, deserturi cu banane, vanilie, ciocolată, fructe de pădure, sau deserturi cu cafea.
Experiența
Infuzie: complexă, echilibrată, ușor afumată, cu gust de bază de copt, note medii de alune, cacao și caramel, note de vârf fructate (măr copt), cu un post gust mineral puternic persistent.
Culoare: arămie
Frunză: frunze mari, maro-verzui, răsucite
Conținut de cofeină: ★★★☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Este bine acompaniat de sortimente de brânză maturată sau afumată, carne preparată la grătar: carne roșie, rață sau curcan, mâncare asiatică, cu note de caramel, pachețele de primăvară, fructe și legume. Se poate asocia cu deserturi ca: baclava, cremă de zahăr ars, deserturi cu banane, vanilie, ciocolată.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: districtul Tianxin, Munții Wuyi, Fujian, China.