Classic Matcha – Culinary Delight Organic* 40g

9500 lei

Ceai matcha japonez de specialitate, certificat organic, folosit la gătit.

Stoc epuizat

Cod Produs: 288 Categorii: , Etichete: , Cod Produs4451

Descriere

Ceai matcha japonez de specialitate, certificat organic, folosit la gătit. O pulbere verde deschis și o infuzie aromată, cu gust dulce de tartă.

Ceai japonez matcha din Prefecturile Uji și Kyoto, destinat pentru a desăvârși băuturile sau preparatele alimentare, în special deserturile. Frunzele de ceai Sanbancha, culese manual, sunt măcinate într-o pudră fină, în mori cu plăci de granit.

Proprietățile ceaiului matcha se datorează acoperirii plantelor de ceai cu o pânză specială, cu o lună înainte de recoltare, pentru a le feri de contactul direct cu razele soarelui. Astfel, se stimulează producerea de L-Theanină și de clorofilă, ce se identifică prin culoarea verde intens a pudrei. Ceaiul matcha este folosit în ritualul ”chanoyu”, ceremonia japoneză, dar consumul său a devenit un obicei larg răspândit în întreaga lume, datorită proprietăților sale excepționale. Cu o concentrație atât de mare de antioxidanți (cu mult mai mare decât în goji, cacao, spanac sau broccoli), echivalentă cu cea din până la zece căni de ceai verde obișnuit, ceaiul matcha este considerat a fi un super aliment. Puternic energizant și tonic, ceaiul matcha este o doză de vitalitate, fiind și o alternativă sănătoasă pentru cafea. Varianta de ceai matcha ”culinary” sau ”cuisine” este folosită tot mai des în preparate alimentare.

Atunci când alegeți un ceai matcha pe care intenționați să îl achiziționați verificați proveniența (Japonia), culoarea (verde electric, nu pământie), finețea (pudra mai grujoasă are o calitate mai joasă), gustul (dulceag, nicidecum amărui) și nu în ultimul rând prețul (direct proporțional cu calitatea). Pe piață circulă și variante inferioare, ce nu au aceleași proprietăți.Pentru cele mai bune rezultate, preparați matcha cu un pămătuf (matcha wisk) într-un bol ceramic.

Produs certificat organic*.

Ingrediente: ceai matcha* pentru gătit

Experiența

Infuzie: aromată, cu gust dulce de tartă și note vegetale

Culoare: verde deschis

Frunză: pudră de culoare verde aprins, obținută prin măcinarea frunzelor de ceai Sanbancha între plăci de granit.

Conținut de cofeină: ★★★★★

Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază

Asocierea cu mâncarea: Având un gust vegetal, se potrivește bine cu fructele de mare, cu mâncarea asiatică, cu sparanghel, cu risotto, cu ciuperci, cu mâncăruri sau deserturi cu gust de migdale, cu ciocolată neagră, cu ganache sau cu negrese (brownies).

 

Infuzare

Gramaj: jumătate de linguriță la un bol / Dozarea poate varia în funcție de rețetă

Timp de infuzare: 1-2 minute

Metodă de preparare: se amestecă pudra cu apa fierbinte și se ”bate” amestecul cu un pămătuf pentru matcha (matcha wisk) într-un bol ceramic, până se obține o spumă fină. Pentru matcha latte: se toarna aprox 20 de ml de apă fierbinte și se ”bate” cu un pămătuf amestecul până se obține o spumă fină, apoi se toarnă crema de lapte caldă.

 

Temperatura de infuzare: 80°C

 

 

 

Proveniență: Prefecturile Uji și Kyoto, Japonia.

 

* Certificat organic, DE-ÖKO-001

Informații suplimentare

Greutate50 g