Descriere
Ceai galben de origine și de specialitate, din provincia Hunan, China. Un ceai unic, de o raritate absolută, cu disponibilitate limitată. O infuzie dulceagă, extrem de delicată și slab oxidată, cu note florale subtile.
Acest ceai rafinat este disponibil doar în China, producându-se și fiind exportat în cantități foarte mici.
Ceaiul galben este produs asemănător celui verde, căpătând alte proprietăți și în special altă culoare datorită acoperirii coșurilor în care sunt depozitate frunzele de ceai după ce au fost procesate, și amplasarea lor pe platforme alături de cărbuni mocnind, pentru uscare, pentru mai multe zile. De altfel, în acest mod se produce în prezent, pentru că metodele de prelucrare vechi aproape că s-au risipit cu timpul, și foarte puțini cunoscători mai au acces la informațiile legate de vechea procesare a acestui ceai.
Ingrediente: ceai galben din provincia Hunan, China.
Experiența
Infuzie: dulceagă, extrem de delicată și slab oxidată, cu note florale subtile.
Culoare: galben auriu
Frunză: de culoare grej, cu muguri lungi și aurii
Conținut de cofeină: ★★☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază/seara devreme
Asocierea cu mâncarea: Este un ceai atât de fin, încât se recomandă servirea lui fără alte alimente, pentru a nu îi domina gustul. Dacă totuși se dorește asocierea ceaiului galben cu mâncarea, se recomandă alegerea unor preparate lejere, cu o culoare deschisă, cu brânzeturi ușoare sau cu deserturi și prăjituri cu gust delicat.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Provincia Hunan, China.