Descriere
Amestec chinezesc rafinat, manufacturat din ceai de specialitate alb și verde. O infuzie galbenă luminoasă, extrem de fină, dulce și elegantă.
Ceaiul White Dragon este un amestec de excepție din ceai alb foarte fin, completat de frunzele netede și fragile ale ceaiului verde, cultivat la altitudine ridicată, în ținutul muntos al Chinei. Bai Long este procesat manual, cu grijă, după o metodă tradițională străveche. Este un ceai clasic cu un conţinut ridicat de antioxidanţi.
Ingrediente: ceai alb și ceai verde.
Experiența
Infuzie: fină și mătăsoasă, răcoritoare, cu gust dulceag și retro gust ce persistă
Culoare: galben deschis, luminoasă
Frunză: o adevărată încântare vizuală, procesată manual cu grijă, frunze verzi împreună cu muguri argintii.
Conținut de cofeină: ★☆☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază /seară
Asocierea cu mâncarea: Este de preferat ca ceaiurile albe să se servească fără a fi acompaniate de preparate culinare, pentru a ca aroma lor delicată să nu fie dominată de alte gusturi mai puternice. Însă, dacă totuși se dorește asocierea cu mâncarea, acest ceai se poate servi alături de preparate lejere, cu o culoare deschisă, cu brânzeturi ușoare, așa cum este brânza ricotta sau brânza americană Monterrey Jack, sau cu deserturi și prăjituri cu gust delicat sau cu fructe proaspete, ori cu salate cu aciditate scăzută. Se poate acompania și cu orezul basmati simplu.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 70°C
Regiune: Provincia Fujian, China