Descriere
Ceai pu erh de origine (single-estate) nefermentat, cultivat în provincia Yunnan, China. Producție din 2018 cu certificare organică. O infuzie corpolentă, dar proaspătă, cu o culoare deschisă și note de tartă, fructate.
Acest ceai pu erh sheng provine din districtul Simao, situat la o altitudine de peste 1300 de metri, în centrul provinciei Yunnan. Această zonă este recunoscută pentru calitatea ceaiului, frunzele mari fiind recoltate de la copacii bătrâni. Este un sortiment de pu erh nefermentat, presat în formă de turtă, după metoda antică și tradițională sheng.
Are multiple proprietăți benefice, printre care amintim: reducerea greutății corporale și a colesterolului, suportul digestiv, eliminarea alcoolului din organism, etc. Turta se desface în bucăți, cu ajutorul unui cuțit special, pe măsură ce ceaiul este consumat.
Se poate reinfuza de mai multe ori, în stil gong fu cha.
Ingrediente: ceai pu erh sheng
Experiența
Infuzie: puternică cu note de tartă, fructate, ușor amăruie.
Culoare: ocru
Frunză: frunze și muguri presate în formă de turtă
Conținut de cofeină: ★★☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază sau seara (după cină)
Asocierea cu mâncarea: Se potrivește alături de mâncăruri grase, cărora le ”taie” din grăsimi și, în plus, este recunoscut pentru curățarea organismul de alcool. Este potrivit pentru a fi servit la micul dejun, sau mai târziu, în asociere cu toate tipurile de carne roșie, chiar și cu carne de miel, cu ciuperci precum zbârciogii și gălbiorii, sau cu deserturi pe bază de cafea sau ciocolată.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 3-5 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Regiune: District Simao (Pu` Er), Provincia Yunnan, China.
Proveniență: Provincia Yunnan, China.
Certificare Organică DE-ÖKO-003