China Pu Erh

950 lei

Ceai negru de origine (single-estate) fermentat, cultivat în provincia Yunnan, China.

Golește
Cod Produs: 3 Categorie: Etichete: , Cod Produs1844

Descriere

Ceai negru de origine (single-estate) fermentat, cultivat în provincia Yunnan, China. O infuzie brună plină, sobră și robustă, cu note pământii și cu proprietăți recunoscute în digestie.

Celebrul ceai pu erh de tip ”shu” este fabricat în China printr-un proces suplimentar de fermentație a frunzelor, post oxidare. Datorită culorii frunzelor ceaiul pu erh este denumit și ”ceai roșu”. Se poate reinfuza de mai multe ori.

Ingrediente: ceai negru pu erh de tip ”shu”

Experiența

Infuzie: intensă și aromată, sobră și robustă, cu note pământii

Culoare: brun închis

Frunză: aspră, cu particule roșiatice

Conținut de cofeină: ★★★☆☆

Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază sau seara (după cină)

Asocierea cu mâncarea: Se potrivește alături de mâncăruri grase, cărora le ”taie” din grăsimi și, în plus, este recunoscut pentru curățarea organismul de alcool. Este potrivit pentru a fi servit la micul dejun, sau mai târziu, în asociere cu toate tipurile de carne roșie, chiar și cu carne de miel, cu ciuperci precum zbârciogii și gălbiorii, sau cu deserturi pe bază de cafea sau ciocolată.

Infuzare

Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană

Timp de infuzare: 2-4 minute

Temperatura de infuzare: 100°C

 

 

Regiune: Provincia Yunnan, China.

Informații suplimentare

Greutate55 g
Dimensiuni5.5 x 3.5 x 15.5 cm
Gramaj

50 g