Descriere
Descriere
Ceai pu erh de origine (single-estate) fermentat, cultivat în provincia Yunnan, China. O infuzie brună plină, sobră și robustă, cu note pământii și marine.
Celebrul ceai pu erh shu este fabricat în China printr-un proces suplimentar de fermentație accelerată a frunzelor, post oxidare. Are multiple proprietăți benefice, printre care amintim: reducerea greutății corporale și a colesterolului, suportul digestiv, eliminarea alcoolului din organism, etc. Se poate reinfuza de mai multe ori.
Ingrediente: ceai pu erh shu
Experiența
Infuzie: intensă și aromată, sobră și robustă, cu note pământii și marine.
Culoare: brun închis
Frunză: aspră, cu particule roșiatice
Conținut de cofeină: ★★☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază sau seara (după cină)
Asocierea cu mâncarea: Se potrivește alături de mâncăruri grase, cărora le ”taie” din grăsimi și, în plus, este recunoscut pentru curățarea organismul de alcool. Este potrivit pentru a fi servit la micul dejun, sau mai târziu, în asociere cu toate tipurile de carne roșie, chiar și cu carne de miel, cu ciuperci precum zbârciogii și gălbiorii, sau cu deserturi pe bază de cafea sau ciocolată.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-4 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Regiune: Provincia Yunnan, China.