Descriere
Ceai alb chinezesc de origine și de specialitate. O infuzie cafenie fină, cu un gust floral și cu o aromă lejeră de ”copt”.
Ceaiul Pai Mu Tan este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri albe chinezești. Ceaiul Standard 6901 este cules în primăvară și este prelucrat conform unei metode tradiționale străvechi. După ce au fost alese, frunzele de Pai Mu Tan (“bujor alb”) sunt uscate la soare şi coapte cu grijă în tăvi speciale. Este un ceai clasic cu un conţinut ridicat de antioxidanţi.
Ingrediente: ceai alb
Experiența
Infuzie: fină, cu note bazale vegetale, florale de mijloc și tonuri de vârf fructate și dulcegi, cu o aromă delicată ”de copt”.
Culoare: pală, cafeniu deschis.
Frunză: mare, colorată, cu muguri argintii.
Conținut de cofeină: ★☆☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază /seară
Asocierea cu mâncarea: Este de preferat ca ceaiurile albe să se servească fără a fi acompaniate de preparate culinare, pentru a ca aroma lor delicată să nu fie dominată de alte gusturi mai puternice. Însă, dacă totuși se dorește asocierea cu mâncarea, acest ceai se poate servi alături de preparate lejere, cu o culoare deschisă, cu brânzeturi ușoare, așa cum este brânza ricotta sau brânza americană Monterrey Jack, sau cu deserturi și prăjituri cu gust delicat, cum este cheesecake-ul cu ciocolată albă, sau cu fructe proaspete sau glazurate, cum sunt căpșunile cu topping de ciocolată.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 70°C
Regiune: Provincia Fujian, China