Descriere
Ceai oolong natural parfumat cu flori de osmanthus, de origine, din provincia Fujian, China. O infuzie încântătoare, intens aromată, cu gust floral proaspăt și note fructate, având savoarea unei tarte.
O specialitate ce provine din apropierea orașului Xian You din China, unde este cultivat ceaiul oolong, la o altitudine de 800-900 metri. După recoltarea acestuia pe toată durata primăverii (martie -mai) și după prelucrare, cu o oxidare parțială medie, ceaiul este amestecat cu un procent de aproximativ 5% flori proaspete, ce provin de la livezile cu copaci osmanthus din Hangzhou, provincia Zhejiang. Amestecul este depozitat apoi în saci închiși pentru două zile, pentru construirea profilului complex organoleptic. În următoarea etapă, o mare parte a florilor de osmathus este înlăturată, prin utilizarea unor site.
Ingrediente: ceai oolong, parfum natural și flori de osmanthus.
Experiența
Infuzie: infuzie catifelată, intens aromată, cu gust floral proaspăt și subtonuri de copt, de tartă.
Culoare: galben cafeniu
Frunză: verde închis, lucioasă, strâns rulată, împreună cu câteva flori de osmanthus
Conținut de teină: ★★★☆☆
Sugestii de consum: dimineață / prânz / după-amiază/ seară
Asocierea cu mâncarea: Se asociază foarte bine cu mâncarea vegetariană, cu mâncare picantă, cu alimente condimentate cu coriandru, cu carne albă cu condimente proaspete, cu crustacee, legume, cartofi, cu tartă tatin sau cu carrot cake, cu vanilie, ciocolată cu fructe sau brioșe.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Xian You, provincia Fujian, China.