Descriere
Ceai oolong de specialitate produs în China după metoda tradițională taiwaneză. O infuzie deosebită, complexă și ușoară, cu gust persistent.
Această specialitate de ceai oolong puternic oxidat, cu gust balansat, este cu totul fascinantă. Ceaiul și-a căpătat celebritatea și gustul dulce prin producerea unei enzimi oxidante, ca reacție a mușcăturilor unor insecte din familia Cicadellidaelor. Acest ceai este un amestec de frunze mușcate, cu frunze intacte.
Oriental Beauty fascinează și prin splendoarea frunzelor și a mugurilor de ceai. Legenda spune că numele i-a fost dat de către regina Victoria, ce obișnuia să îl servească într-o cupă de cristal.
Ceaiul oolong sau wulong este un ceai parțial oxidat, cu o savoare complexă, foarte aromat, fiind răspândit în rândul băutorilor de cafea de specialitate.
Este un ceai bogat în minerale ce ajută la scăderea în greutate. Poate fi reinfuzat de mai multe ori.
Ingrediente: ceai oolong semi oxidat peste 50%
Experiența
Infuzie: fină, balansată, cu gust persistent.
Culoare: brun deschis
Frunză: inedită, un buchet în tonuri variate de maro, galben, roșcat și muguri argintii
Conținut de cofeină: ★★★☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Este bine acompaniat de mâncăruri pe bază de carne de porc, pui, rață sau curcan, pește sau creveți, alături de fois gras, de preparate în stil asiatic, mâncare picantă sau dulce, cu note de caramel. Se poate asocia cu deserturi ca: baclava, cremă de zahăr ars, deserturi cu banane, vanilie, ciocolată, fructe de pădure, sau deserturi cu cafea.
Infuzare
Gramaj: 2 lingurițe rase la o cană
Timp de infuzare: 2-4 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: District Simao, provincia Yunnan, China