Descriere
Ceai pu erh de origine (single-estate) fermentat, cultivat în provincia Yunnan, China, cu certificare organică. O infuzie expresivă cu o culoare foarte închisă, cu note pământii domoale și accente fine, de eucalipt și nuci.
Spre deosebire de alte sortimente de pu erh shu, King of Pu Erh nu copleșește prin notele puternice de pământii și nici prin cele marine, fiind lipsit de astringență.
Celebrul ceai pu erh shu este fabricat în China printr-un proces suplimentar de fermentație accelerată a frunzelor, post oxidare. Are multiple proprietăți benefice, printre care amintim: reducerea greutății corporale și a colesterolului, suportul digestiv, eliminarea alcoolului din organism, etc. Se poate reinfuza de mai multe ori.
Experiența
Infuzie: puternică și expresivă, cu note ușoare pământii și accente fine de eucalipt și nucă.
Culoare: maro închis
Frunză: delicată, cu mulți muguri, roșcată și aurie
Conținut de cofeină: ★★☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază sau seara (după cină)
Asocierea cu mâncarea: Se potrivește alături de mâncăruri grase, cărora le ”taie” din grăsimi și, în plus, este recunoscut pentru curățarea organismul de alcool. Este potrivit pentru a fi servit la micul dejun, sau mai târziu, în asociere cu toate tipurile de carne roșie, chiar și cu carne de miel, cu ciuperci precum zbârciogii și gălbiorii, sau cu deserturi pe bază de cafea sau ciocolată.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 3-5 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Provincia Yunnan, China.
Certificare Organică DE-ÖKO-003