Descriere
Ceai verde de origine (single-estate). Un ceai clasic chinezesc, produs în stil japonez. O infuzie de culoarea mierii de albine, dulceagă și proaspătă.
Ceai popular de-a lungul mai multor ani, procesat după metoda japoneză, prin expunere la abur. Procesul de modelare a frunzei, ce precede uscarea acesteia, îi dă acestui ceai forma specifică.
Ingrediente: ceai verde
Experiența
Infuzie: proaspătă și dulceagă, cu note ușor ierboase de vârf
Culoare: auriu deschis
Frunză: plată (prin presare), de un verde deschis
Conținut de cofeină: ★★☆☆☆
Sugestii de consum: pe parcursul întregii zile și seri.
Asocierea cu mâncarea: Se poate asocia cu mâncăruri pe bază de brânză fină și paste ușoare, quiche-uri, legume proaspete, pește și fructe de mare, mâncăruri ușor condimentate cu usturoi, cu deserturi pe bază de ciocolată, cu tarte cu gust natural, cum este tarta de morcov sau cheesecake-ul.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 70°C
Proveniență: Provincia Zhejiang, China.