Descriere
Ceai pu erh de origine (single-estate) nefermentat, loose leaf, cultivat în provincia Yunnan, China. O infuzie galbenă delicată, dulce și proaspătă, cu note fructate, de piersică și de pară, și astringență redusă.
Zona Yunnan este cunoscută pentru calitatea ceaiurilor pu erh, frunzele mari de ceai fiind recoltate de la copacii bătrâni. Este un sortiment de pu erh sheng, nefermentat, sau parțial fermentat în timpul depozitării, fiind denumit și pu erh raw sau pu erh verde.
Are multiple proprietăți benefice, printre care amintim: reducerea greutății corporale și a colesterolului, suportul digestiv, eliminarea alcoolului și a toxinelor din organism, etc.
Se poate reinfuza de mai multe ori, în stil gong fu cha.
Ingrediente: ceai pu erh nefermentat
Experiența
Infuzie: delicată, dulce și proaspătă, cu note intense de fructe, cu gust de pere și piersici, astringență redusă și post gust dulce, persistent
Culoare: galbenă
Frunză: aspră, mare, rulată, verde
Conținut de cofeină: ★★☆☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază sau seara (după cină)
Asocierea cu mâncarea: Se potrivește alături de mâncăruri grase, cărora le ”taie” din grăsimi și, în plus, este recunoscut pentru curățarea organismul de alcool. Este potrivit pentru a fi servit la micul dejun, sau mai târziu, în asociere cu toate tipurile de carne roșie, chiar și cu carne de miel, cu ciuperci precum zbârciogii și gălbiorii, sau cu deserturi pe bază de cafea sau ciocolată.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 70°C
Proveniență: Provincia Yunnan, China.
Certificare Organică DE-ÖKO-006