Descriere
Un ceai rar, cultivat în partea de sud a provinciei Yunnan, China, în districtul Simao, în munții Ma Wei, la o elevație de 1300 m. Caracteristic ceaiurilor de elevație cultivate în munți cu sol bogat, scăldat în apă pură este căpătarea unui gust proaspăt, inconfundabil, excepțional.
Pentru acest ceai sunt culese manual în primăvară (martie-aprilie) doar mugurele, prima și uneori ce de a doua frunză, ce mai apoi se procesează manual, rulându-se în formă de cochilie de melc.
Experiența
Infuzie: autentică, dulce și delicată, cu note florale proaspete, fructate de cacao și de ciocolată, dulci de miere, cu finish de malt și post gust ușor copt.
Culoare: brun- aurie
Frunză: lungă, rulată în formă de cochilie de melc, cu mulți muguri pufoși, aurii
Conținut de cofeină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază/seara (după cină)
Asocierea cu mâncarea: Este un ceai potrivit pentru iubitorii de ciocolată neagră, ce se poate asocia plăcut cu deserturi pe bază de ciocolată sau alune de pădure. Deoarece nu este un ceai foarte corpolent, nu recomandăm consumul lui cu lapte.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-4 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Simao, Provincia Yunnan, China.
* Certificat organic, DE-ÖKO-006