Descriere
Ceai negru de origine și de specialitate, cu certificare organică. O infuzie dulceagă, fină, lemnoasă, cu note de cacao.
Ceai negru cultivat în partea de nord a provinciei Yunnan, China, la o elevație de peste 1500 m. Pentru acest ceai sunt culese în primăvară doar cele mai tinere frunze, ce mai apoi, în procesare, se transformă în muguri aurii și pufoși. Se poate reinfuza de mai multe ori.
Ingrediente: ceai negru din Yunnan, China.
Experiența
Infuzie: distinctivă, dulceagă și delicată, cu note de cacao și de ciocolată, cu finish de alune de pădure și post gust ușor lemnos.
Culoare: brun- aurie
Frunză: lungă, răsucită, cu muguri aurii acoperiți de puf
Conținut de cofeină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază/seara (după cină)
Asocierea cu mâncarea: Este un ceai potrivit pentru iubitorii de ciocolată neagră, ce se poate asocia plăcut cu deserturi pe bază de ciocolată sau alune de pădure. Deoarece nu este un ceai foarte corpolent, nu recomandăm consumul lui cu lapte.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-4 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Provincia Yunnan, China.
* Certificat organic, DE-ÖKO-006