Descriere
Ceai oolong de origine și de specialitate, din provincia Anhui, China, produs printr-un proces special și cu beneficii dovedite asupra sistemului nervos central. O infuzie arămie, cu gust dulceag și aromă intensă, cu note de caramel și de ciocolată și finish special, ușor acrișor.
China Gabalong este cultivat în pitorescul Munte Galben (Huangshan) din China, la o elevație de 800-900 m, fiind cules în primăvară (lunile martie-aprilie). Este produs în această zonă, după metoda clasică taiwaneză, în varianta organică, de mai bine de 6 ani, cu ajutorul unui proces tehnologic foarte avansat. Alături de beneficiile clasice ale unui ceai oolong cu o oxidație parțială medie, acest tip de ceai are un rol terapeutic de relaxare, prin inhibarea celulelor nervoase asociate cu stresul, oboseala, anxietatea, frica și insomnia. Aceste rezultate se justifică prin concentrația de acid gamma-aminobutiric (aprox. 200-300 mg/100g). GABA (Gamma-Amino-Butyric-Acid) este considerat a fi unul dintre cei mai importanți mediatori inhibitori centrali și este dezvoltat în acest ceai prin oxidarea anaerobă, într-o atmosferă bogată în nitrogen.
Ceaiul oolong sau wulong este un ceai parțial oxidat, cu o savoare complexă, foarte aromatic, fiind răspândit în rândul băutorilor de cafea de specialitate. Poate fi infuzat de mai multe ori.
Notă: acest ceai nu este medicament sau supliment alimentar.
Ingrediente: ceai oolong mediu oxidat într-un mediu anaerob.
Experiența
Infuzie: complexă și corpolentă, cu gust dulceag și aromă intensă, cu note de caramel și de ciocolată și finish special, ușor acrișor, datorită procesului de prelucrare.
Culoare: clară, auriu-arămie
Frunză: Strâns rulate în biluțe, de un verde închis
Conținut de teină: ★★★☆☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază.
Asocierea cu mâncarea: Oolongul mediu oxidat se potrivește cu cu deserturi pe bază de ciocolată, caramel, miere, banane sau căpșuni, cu compoturi de fructe, cu crema de zahăr ars, dar și cu gustări sau biscuiți sărați. Se poate asocia cu sandvișuri, cu carne de rață sau curcan, cu vinete sau dovlecei la grătar, cu orez brun sau legume la cuptor.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
* Certificat organic, DE-ÖKO-003
Proveniență: Huangshan (Muntele Galben), Provincia Anhui