Descriere
Ceai verde de origine (single-estate). Un ceai clasic chinezesc, cu ”rădăcini” japoneze. Un buchet delicat, cu aromă subtilă, produs în provincia Zhejiang.
Ceai popular de-a lungul mai multor ani, procesat după metoda japoneză, prin expunere la abur. Pentru a se opri procesul natural de oxidare a platei, frunzele de ceai sunt tratate timp de 2 minute cu abur. Prin această metodă este păstrată culoarea verde a frunzelor.
Ingrediente: ceai verde
Experiența
Infuzie: proaspătă și delicată, cu aromă subtilă.
Culoare: gălbui deschis
Frunză: mari, rulate lejeri, și plate (prin presare)
Conținut de cofeină: ★★☆☆☆
Sugestii de consum: pe parcursul întregii zile și seri.
Asocierea cu mâncarea: Se potrivește cu alimente de culoare deschisă, cu cărnuri albe gătite cu condimente răcoritoare, cu brânzeturi lejere, cum este brânza camembert, cu deserturi ce au arome de citrice, delicate.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 70°C
Regiune: Provincia Zhejiang, China.