Descriere
Ceai negru de origine (single-estate) cultivat la peste 2000 m altitudine, în ținutul muntos din insula Sri Lanka (high grownd). O infuzie uşoară și înviorătoare din ceai negru ceylon, cu un echilibru încântător între gustul complet și aroma fină.
Calitatea de top a frunzei, gustul plin si aroma delicată ale acestui clasic sunt date de cultivarea la o altitudine de peste 2,000 m deasupra nivelului mării, într-un climat moderat. Denumirea ”Orange Pekoe” nu se referă la aroma infuziei, ci la tipul frunzei, în funcție de care acest ceai este clasificat în industria de profil. Orange Pekoe este de fapt cea de a doua frunză după mugure și este recunoscută ca având o calitate superioară. Numele de ”Lovers Leap” este dat de cascada cu o înălțime de 30 de metri, ce se revarsă în cel mai înalt munte al insulei Sri Lanka. Cascada a fost denumită astfel după povestea de dragoste a prințului și a iubitei sale. Legenda spune că acesta a fost respins de familia sa după ce s-a îndrăgostit de frumoasa străină, având un final asemănător cu povestea lui Romeo și a Julietei.
Ingrediente: ceai negru
Experiența
Infuzie: ușoară, vioaie și aromată
Culoare: arămie
Frunză: aspră, cu structură deschisă și particule verzulii
Conținut de cofeină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază.
Asocierea cu mâncarea: În perfectă armonie alături de gustări cu note de citrice, ușoare. Se potrivește cu alimente pe bază de lapte, cum este crema de brânză, cu ciuperci și cu cărnurile mai ușoare. Merge de minune alături de dulciuri cu ciocolată și baclavale, dulciuri cu vanilie au cu fructe de pădure.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Regiune: Nuwara Eliya, Central Highlands, Ceylon, actuala Sri Lanka