Descriere
Ceai negru de origine (single-estate), cultivat pe plantațiile din districtul Dibrugarh, India. O infuzie arămie cu miros dulceag, gust de tartă și de castane. Un ceai negru cu tărie medie și note de malț, cu frunze cu o structură delicată și o proporție medie de muguri.
Ceaiul este produs într-o grădină de ceai mică, aparținând însă companiei McLeod Russel Group ce produce ceai în India din anul 1869, fiind cunoscută ca una dintre cele mai mari companii producătoare de ceai din lume. Districtul Dibrugarh, situat lângă malul nordic al râului Brahmaputra, în partea nordică a Assamului, este denumit `The Tea City of India`, datorită celor mai mari plantații de ceai din lume ce se situează aici.
Ingrediente: ceai negru.
Experiența
Infuzie: cu tărie medie, note de malț și gust de castane
Culoare: arămiu închis
Frunză: cu o structură delicată și cu o proporție medie de muguri
Conținut de cofeină: ★★★★☆
Sugestii de consum: dimineață/prânz/după-amiază
Asocierea cu mâncarea: Se poate savura singur sau alături de alimente, putându-se combina cu un strop de lapte, miere sau frișcă. Se potrivește de minune cu felurile de mâncare afumate și, în special, cu mâncarea mexicană. Poate fi asociat cu carne de pasăre, șuncă, fasole, cu mâncare gătită cu chilli, scorțișoară sau nucșoară, cu deserturi caramelizate sau pe bază de cafea.
Infuzare
Gramaj: 1 linguriță cu vârf la o cană
Timp de infuzare: 2-3 minute
Temperatura de infuzare: 100°C
Proveniență: Nordul Assamului, districtul Dibrugarh, India.