fbpx

Teaz Tea Bogo 1+1 | Plătești unul, primești 2 | Cola Guarana Pink Candy Vanilla Violet Ginger

Prelucrarea datelor cu caracter personal

PREAMBUL

 1. SC. Teaz & More S.R.L., prin teaz.ro, acordă importanță informării corecte a utilizatorilor/vizitatorilor/clienților teaz.ro. 

Cum folosim datele utilizatorilor?

Datele cu caracter personal sunt preluate și prelucrate doar în situația în care s-a obținut consimțământul utilizatorului, în mai multe feluri, în funcție de natura lor. Mai jos găsiți  detaliat toate tipurile de date pe care le colectăm și cum le folosim ulterior:

Adresa de e-mail

În cazul în care utilizatorul a furnizat adresa de e-mail, va fi folosită astfel: 

 1. la abonarea la Newsletter: vom folosi adresa de e-mail pentru a trimite materiale informare cu privire la produsele și serviciile noastre, dar și la articolele și resursele pe care le publicăm periodic pe acest site; 
 2. la plasarea unei comenzi (cu sau fără cont de utilizator) pentru trimiterea mesajelor de confirmare, a statusului comenzii, la trimiterea copiilor electronice ale documentelor de facturare și a documentelor de livrare (AWB – uri) pentru comenzile în curs, precum și informații privind procesarea și livrarea/ finalizarea comenzii.


  Prenumele și Numele

  În cazul în care ne-au fost furnizate Prenumele și Numele utilizatorului, folosim aceste date pentru a personaliza email-urile pe care acesta urmeză să le primească din partea Teaz & More S.R.L., prin intermediul teaz.ro – acolo unde este cazul. Totodată aceste date ne sunt necesare pentru procesul de livrare a produselor.

  Numărul de telefon

  În cazul furnizării numărului de telefon, aceste date vor fi folosite pentru o contactare rapidă, pentru fluidizarea procesului de expediere, ori pentru eventuale nelămuriri cu privire la comenzi. 

  Datele de facturare

  În cazul în care ne-au fost furnizate datele de facturare – acestea vor fi folosite pentru încheierea contractului în baza căruia Teaz & More S.R.L. urmează să își desfășoara activitatea.

  Datele despre browser/IP/dispozitiv

  În cazul în care utilizatorul este de acord cu colectarea detaliilor despre Browser, IP, Dispozitiv, folosim aceste date pentru a determina cum este folosit site-ul nostru, scopul fiind eficientizarea interacționării cu site-ul. 

  1. Informații generale

  Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale teaz.ro, site operat de S.C. Teaz & More S.R.L., cu sediul în Piatra-Neamț, Str. Ion Luca Caragiale nr. 4.

  Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet teaz.ro. 

  1. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

  II.1. Dacă sunteți client al Site-ului, teaz.ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi numele şi prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, datele referitoare la modul în care utilizați Site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul teaz.ro, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul Site-ului, sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului, în care este inclusă și colectarea datelor personale prin intermediul cookie-urilor.

  Dacă pentru a vă crea cont de utilizator pe Site, utilizați contul dumneavoastră de Facebook sau Google, teaz.ro va prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: numele de utilizator, adresa de e-mail.

  În cazul în care alegeți să vă creați un cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizați comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de teaz.ro, iar contul creat va fi șters automat.

  II.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, teaz.ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / întrebări / reclamații, în măsura în care ne contactați în acest fel, precum și datele colectate prin intermediul cookie-urilor.

  III. Scopurile și temeiurile prelucrării

  III.1. Dacă sunteți client al Site-ului, teaz.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi teaz.ro, reprezentat de S.C. Teaz & More S.R.L., respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzilor plasate pe Site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate, a rambursurilor, etc.

  Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și teaz.ro, definit în cuprinsul Termenilor și Condițiilor. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și teaz.ro, Site operat de S.C. Teaz & More S.R.L.

  • pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă teaz.ro în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.

  Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea teaz.ro de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

  • pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a îmbunătăţi experiența dumneavoastră oferită pe Site.

  Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al teaz.ro de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.

  Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  • în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.

  Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al teaz.ro de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  III.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, teaz.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.

  Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al teaz.ro de a îmbunătăți permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  • pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe Site.

  Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al teaz.ro de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.

  Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  III.3. La abonarea la Newsletter-ul Site-ului, după ce au fost parcurși toți pașii necesari, teaz.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de teaz.ro, prin intermediul Site-ului.

  Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

  • în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.

  Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al teaz.ro de a îmbunătăți permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor 

  1. Durata de prelucrare a datelor personale

  Ca principiu, teaz.ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus, dar nu pentru o perioadă mai mare de 3 ani.

  În cazul în care sunteți client al teaz.ro, S.C. Teaz & More S.R.L. va prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform obligaţiilor legale care revin în sarcina teaz.ro (de ex., în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).

  Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing (prin dezabonarea de la Newsletter), teaz.ro va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop și nu vă va mai trimite e-mailuri în acest sens, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de teaz.ro, pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

  1. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

  Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, teaz.ro poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină teaz.ro în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT, servicii facturare, servicii de contabilitate), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea Site-ului;
  • în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către teaz.ro prin intermediul Site-ului;
  • pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
  • atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.
  1. Transferul datelor cu caracter personal

  Datele cu caracter personal furnizate către teaz.ro pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană. 

  VII. Drepturile utilizatorului/clientului

  În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, utlizatorii/clienții beneficiază de următoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către teaz.ro, conform celor descrise în prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea teaz.ro cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către teaz.ro a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
  • dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:
   • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
   • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
   • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
   • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
   • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
   • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

  Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, teaz.ro să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

  • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :
   • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
   • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
   • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
   • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către teaz.ro către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
  • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
   • în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al teaz.ro sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care teaz.ro poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
   • în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

   Partajarea datelor personale

   Teaz.ro, operat de S.C. Teaz & More S.R.L. nu a vândut, nu vinde și nu va vinde niciodată datele utilizatorilor săi către terțe părți. Singurele entităti care au acces la datele utilizatorilor acestui site sunt agențiile sau furnizorii cu care Teaz.ro colaborează în baza unor contracte ce conțin clauze de confidențialitate, în absența cărora activitatea nu s-ar putea desfășura sau doar pe baza unor cereri oficiale ale instituțiilor publice care aplică legea în România.

   Singurele date despre utilizatorii acestui site, la care terțe părți au acces, sunt agregate și anonimizate – pe baza cărora utilizatorii nu pot fi identificați.

   Drepturile utilizatorilor în contextul colectării și prelucrării datelor:

   1. Dreptul de a fi informat cu privire la cum sunt colectat și folosite datele tale;
   2. Dreptul de a accesa datele pe care le avem despre tine;
   3. Dreptul de a cere rectificarea datelor pe care le avem despre tine;
   4. Dreptul de a solicita ștergerea datelor pe care le avem despre tine;
   5. Dreptul de a solicita oprirea trimiterii de mesaje de marketing către tine;
   6. Dreptul de a solicita trimiterea datelor tale personale către tine sau către un alt operator;
   7. Dreptul de a depune o plângere, cu referire la folosirea datelor tale, către organele abilitate.

   Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, să vă adresați la adresa de email: shop@teaz.ro

   Cookie-uri

   Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului).

   Scopul cookie-urilor este de a identifica utilizatorul, de a verifica activitatea lui din trecut pe acel site și de a oferi conținut specific bazându-se pe aceste date.

   Când un utilizator vizitează un site pentru prima dată, serverul stochează un anumit cookie în navigatorul de internet al acestuia. La toate vizitele succesive acestei prime vizite, serverul își va cere cookie-ul pentru a-l citi și a încărca o anumită configurație a site-ului web care să fie cea mai potrivită pentru acel utilizator. Puteți vedea cookie-urile ca pe o etichetă pe care serverele le aplică fiecărui utilizator, citindu-le apoi pentru a identifica utilizatorii.

   Teaz.ro folosește cookie-urile pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului pe Site. Utilizarea Site-ului implică acceptarea de către utilizator a deciziei Teaz.ro de a folosi cookie-urile pe site.

   Meniu