Darjeeling – Șampania Ceaiurilor Negre

Darjeeling – Șampania Ceaiurilor Negre

Puțini știu că ceaiul este cea mai consumată băutură de pe glob, după apă. Și mai puțini știu că cel mai popular sortiment de ceai din întreaga lume este Darjeeling. Ceaiul Darjeeling este un ceai negru originar din China, preluat de India, în regiunea cu același nume. Provine din planta Camellia Sinensis, adesea altoită și transformată în alte plante hibrizi.…

Rețete de ”Tea Tinis”

Rețete de ”Tea Tinis”

Ceaiul a căpătat popularitate și cifre impresionante în consum acum câteva sute de ani, însă interesul tot mai mare pentru băuturi a condus la înflorirea unei noi scene a ceaiului, ce preia cele mai bune ceaiuri, tradiții și ritualuri, din toate colțurile lumii și le transformă, adaptându-le vieții de zi cu zi. Cultura ceaiului amestecată în cultura barului dă naștere…

Splendoarea Plantațiilor de Ceai

Splendoarea Plantațiilor de Ceai

Frumusețea izbitoare este ceea ce au în comun plantațiile de ceai din întreaga lume. Din Estul îndepărtat până în Africa de Vest, din Japonia pănă în Camerun, culturile de ceai sunt înconjurate de priveliști exotice ce îți taie respirația. Particularitățile grădinilor de ceai apar datorită diferențelor geografice, climatice, culturale și tehnologice, fiecare dintre ele având un șarm aparte, și, fiecare…

Ceaiul Verde și Sistemul Imunitar

Ceaiul Verde și Sistemul Imunitar

Sistemul imunitar ne este pus în pericol ca urmare a adoptării unui stil de viață nesănătos, manifestat în primul rând printr-o alimentație deficitară sau printr-un consum ridicat de alimente foarte procesate. Sistemul imunitar este reprimat în perioadele de stres, de oboseală, de muncă excesivă sau la apariția procesului de îmbătrânire. Odată cu trecerea timpului apare uzura sistemului imunitar, imunitatea scade…

Mituri Demontate

Mituri Demontate

Orice plantă infuzată sau fiartă în apă este un ceai. Fals. Ceaiul (cu etimologie din termenul chinezesc “Ch’a”, de origine cantoneză) este acea infuzie corect preparată din planta Camellia Sinensis. Din această categorie fac parte, în ordinea nivelului de procesare: ceaiul alb, ceaiul verde, ceaiul galben, ceaiul oolong și ceaiul negru. Unii specialiști adaugă o categorie separată ceaiului pu erh…

De ce slăbim când bem ceai?

De ce slăbim când bem ceai?

Consumul de ceai este recunoscut pentru scăderea în greutate și pentru combaterea diabetului. Cum ne explicăm asta? Orice scădere în greutate menținută pe termen lung rezultă în principal din respectarea unei diete și din consumul caloric (efort fizic), însă, în plus, există alimente ce grăbesc scăderea sau ajută la menținerea greutății corporale. O ceașcă de ceai* fără zahăr, miere sau…